IDROTT OCH SHOW

Rapid Promotion är en del av vår verksamhet där vi håller på med proffsboxning;
anordnar och promotar boxningsgalor och tränar proffsboxare.

Rapid Promotion

Vi tycker att proffsboxning skall vara en show. Därför jobbar vi för att boxarna skall vara välmatchade och att det skall hända saker i pauserna.

Vi har hittills haft två proffsgalor ; Fighting Spirit (2014) och X-mas Hits (2015), i Rocklundahallen (ABB Arena nord) Västerås, där vi anordnat två världsmästarmatcher om den åtråvärda WBC-titeln. Vi har varvat god boxning med artister och annan underhållning.

BOXNINGSGALOR OCH PROFFSBOXNING I VÄSTERÅS

Under 40- och 50-talet var boxningen en stor publiksport och BK Rapid kunde fylla dåvarande Idrottshallen när det var amatörgalor, ibland fick inte ens alla biljett. BK Rapid anordnade ganska många galor, på 60-talet anordnades till och med en för internerna på Tillbergaanstlten. 1967 hyrdes den ganska nya Rocklundahallen (nuvarande ABB Arena nord) för en amtörboxningsgala i. På den galan gick proffsboxarna Bosse Högberg och Lennart Risberg en uppvisningsmatch. På tal om Rocklunda och proffsboxare; Muhammad Ali har besökt Västerås och Rocklundahallen under ett PR-jippo medan arenan byggdes i mitten av 60-talet.

Med lite god vilja kan man säga att vi i BK rapid hade proffsboxning på agendan redan på 60-talet då vi gjorde Floyd Patterson till hedersmedlem och hade en hel del brevkontakt med honom. Men det var inte förrän ca 50 år senare vi drog igång en egen proffsverksamhet, Rapid Promotion, där vi tränar proffsboxare och anordnar proffsboxningsgalor, bland annat i Rocklundahallen

TEAM RAPID

I Team Rapid tränar just nu IBF/WBA världsmästarinnan Elin Cederroos. Tidigare har vi tränat Benjamin Kalinovic (Europamästare och obesegrad som proffs) Victor Fabretto, Mohammed Saleh. Vi har också hjälpt till att träna andra boxare, bland andra Mikaela Laurén, David Loy och Hassan Saku.

Mohammed Saleh

Victor Fabretto

Benjamin Kalinovic

Elin Cederroos