DET HÄR ÄR EN RING

Vi vet, man kan få för sig att vi inte är så bra på geometri.
Hur det än står till med det så är vi väldigt duktiga på träning.

Många vill genom boxning få en tuffare motionsform, bli starkare, snabbare och en del vill förbättra sin kondition. För vissa handlar det om att förbättra sin självkänsla, lära sig självförsvar eller så kanske man helt enkelt bara vill hålla sig i form. Vilken din anledning är spelar ingen roll – du får allt i ett paket.

TRÄNA BOXNING MED OSS

BARNTRÄNING (6-8 ÅR)

Fredagar kl:16.30

När vi tränar barn lägger vi stort fokus på att skapa ett brett rörelseregister. Vi tränar reaktion, snabbhet, balans och uthållighet för att bygga en stadig grund inom boxning.

Ta kontakt med någon av våra tränare om ni har barn som vill börja träna boxning.

UNGDOMSTRÄNING (8-14 ÅR)

Måndag-torsdag kl:16.30

Ta kontakt med någon av våra tränare om ni har barn som vill börja träna boxning.

MOTIONSBOXNING (FRÅN 15 ÅR)

Måndag–Torsdag kl: 17.30–18.30

Fyra dagar i veckan har vi motionspass där vi lär ut boxningsteknik och tränar genomtänkt fysträning med fokus på uthållighet och explosivitet.

SPARRING

Fredagar 17.30

Vi kör sparring på fredagar, men självklart är ni välkomna att träna fritt också. (Vid sparring krävs tandskydd).

BRA ATT HA

Inför träningen är det bra att ha med sig tandskydd, lindor, handskar och vattenflaska. Vi har några vattenflaskor och handskar att låna ut, men det är bra om ni tar med era egna. (Handskar ska vara 14 oz).

Har ni några frågor om våra träningar, kontakta någon av våra tränare.

BLI MEDLEM

Vi elitsatsar

Vi bedriver en verksamhet som ger våra medlemmar en meningsfull fritid, samtidigt vill vi givetvis ta fram världens bästa idrottare.

Vad vi i BK Rapid menar med elitsatsning är att vi praktiserar åldersanpassad fysisk träning och alla får vara med. Att sålla ut talanger bland ungdomar och juniorer är inte att elitsatsa, det är att ta bort massor av potentiella talanger. I vår klubb vill vi ge så många som möjligt den fysiska grunden att stå på för att bli duktiga senioridrottare. Därför har vi en plan för hur vi genomför fysträning och grenspecifik träning och anpassar träningen för alla åldrar. Vi bygger på sikt och bryr oss mindre om resultat i barn- ungdoms- och juniorår. Genom att ge alla som vill samma chans att träna och tävla bygger vi ett bredare underlag och får fler att fortsätta med sporten så länge som möjligt.

Varje kväll (och ibland flera gånger om dagen) tränar våra tävlingsboxare. Det är tjejer och killar i alla åldrar. Yngre och äldre boxare tränar samtidigt även om de inte tränar samma saker. Vi är övertygade om att det skapar en bra sammanhållning i klubben. De äldre tar hand om de yngre, de yngre ser de äldre och lär sig av att se vad de gör.

Så elitsatsar vi i BK Rapid.

BLI MEDLEM

Några av våra tävlingsboxare drömde redan som barn om att bli världsmästare i boxning men de allra flesta av dem började här på BK Rapid som motionärer och har under tidens gång kommit på att de vill tävla.

Vi tränar dig utifrån dina målsättningar och önskemål. Skulle du ändra dig och vill byta inriktning inom boxning så hänger vi med och coachar dig hela vägen så att du får alla möjligheter att nå dina nya mål.